Tweet This
Tilbake til alle arrangementer

FÆRDERSEILASEN 2018


Færderseilasen er verdens største ”overnight” regatta med ca 900 båter på startlinjen. Båtene starter utenfor Aker brygge og i Son.


FÆRDERSEILASEN //
FORELØPIG PROGRAM 2018

 

2. JUNI – 8. JUNI / FÆRDER SAILING WEEK OSLO

2. June 10:00 - 17:00 / FSW - Aker Brygge Cup - Dag 1
2. June 18:30 - 23:00 / Færder Sailing Week -Åpningsfest
2. -3. June 10:00 - 17:00 / J/70 GRUNDIG Sailing Cup Norge #1
5. June 14:00 - 19:00 / FSW sponsor cup
5. June 18:00 - 19:30 / FSW -Aker Brygge Cup - Dag 2
5. June 18:00 - 19:30 /FSW - Aker Brygge Junior Cup
5. June 20:00 - / Premieutdeling FSW Aker Brygge Cup
6. June / TBA
7. June 18:00 / Færderseilasen skippermøte 1
7. June 20:00 / Færderseilasen skippermøte 2

8. JUNE – 10. JUNE / FÆRDERSEILASEN

06:00 - 11:00 / Første start TurGlede
14:00 - 16:00 / Start andre klasser
18:00 - 18:30 / Start fra Son
17:00 - 19:00 / Andre start TurGlede

10. JUNI - 18. JUNI / FÆRDER SAILING WEEK TØNSBERG

8. - 10. June / Færderfestival
16. - 17. June / Færder Sailing Week Big Boat (ORC)


KART

Illustrasjonskart hentet fra nettsiden til Færderseilasen


OM FÆRDERSEILASEN

FÆRDERSEILASEN
Den 72. Færderseilasen starter fra Oslo Fredag 8. juni og vil gå i mål på Husøflaket mellom Jarlsø og Husø ved Tønsberg. Fra mållinjen er det 2 nautiske mil inn til Tønsberg hvor Færderfestivalen har sitt utgangspunkt. Ved kanalbroen vil lettbåter hjelpe deltagerne trygt forbi broen og gjennom kanalen til området hvor båtene skal ligge. Første året i Tønsberg lærte vi mye og i 2018 blir det hyppigere broåpninger og mer bryggeplass.

FÆRDERFESTIVALEN
I Tønsberg vil det være et rikt utvalg av tilbud og underholdning. Vår samarbeidspartner Færderfestivalen sørger for et bredt festivalprogram der seilerne er i fokus. I år flyttes konserten til Lindahlsplan for å frigjøre plass rundt gjestehavnen og for å lage en mer intim atmosfære i havnen. På scenen står det noen som har "Peiling på Seiling", nemlig DeLillos, i tilegg til andre artister. Utover kvelden og natten blir det konserter på flere av byens utesteder. Fullstendig program vil publiseres på Færderfestivalen.no

INFORMASJON
Påmelding, resultater og all regattateknisk informajon rundt Færderseilasen publiseres gjennom oppslagstavlen på manage2sail.no og videreformiddles på denne siden

På Færderfestivalen.no finner du informasjon om programmet i Tønsberg før, under og etter seilasen. Informasjonen fra dise sidene videreformiddles til facebook og andre sosiale medier.

Har du spørsmål så ta kontakt her: Kontakt oss //


Færdern - en regatta av verdensformat

Tekst hentet fra nettsiden til Færderseilasen - > 

Færderseilasen  er blitt en kjempesuksess såvel for arrangørene, KNS, som de mange tusen deltagerne.  Likevel var det bare så vidt ikke hele seilasen opphørte på grunn av liten interesse etter de første to årene.  Her gir tidligere Seilas-redaktøren Henrich Nissen-Lie et lite tilbakeblikk i Færderseilasens historie.

Hvordan kan det ha seg at lille Norge hvert år samler 5. - 6.000 aktive seilere til regatta i Oslofjorden, mens de største, internasjonale kappseilasene ute sjelden trekker mer enn noen hundre seilere?  Ja, hva er årsaken til Færderseilasens enestående suksess og popularitet?

Det er ikke mulig å peke på bare én ting. Det ligger en hel serie heldige faktorer bak.  Færderseilasen hadde pussig nok en meget trang fødsel.  De første årene bar ikke bud om at denne «langdistanseseilasen» ville bli noen massemønstring.  Det var i virkeligheten bare stahet fra initiativtagernes side som gjorde at det ble noe mer enn et par prøveseilaser i 1947 og 48.

Det skulle også gå mer enn tyve år før deltagelsen nærmet seg 100 startende båter.  Men de tyve neste årene ble antallet tidoblet!  Det var i 1970 og -80 årene at salget av seilbåter eksploderte i Norge. Den klassiske regattabåten - en ren konkurransebåt for baneseilaser med eieren - familiefaren - til rors og eierens venner som mannskap - tapte terreng for “familiehavseileren” - en romslig bobåt der mor ble fars “co-skipper” og barna mannskap.  Seilsportens dager som snobbesport for de få, velstående, var over og seilingen i ferd med å bli familiesport. Og båtene ble flytende ferieboliger for de mange. “Havseileren”  ble 1970-årenes store statussymbol.

Tidligere arrangement: 7. juni
Bohemene & Den Gyldene Freden - Støperiet scene
Senere arrangement: 8. juni
FÆRDERFESTIVALEN 2018